Bayer stimuleert samenwerking met behulp van Shure Microflex® AdvanceHet toonaangevende biotechnologie- en farmaciebedrijf Bayer maakt bekend hypermoderne AV-systemen te hebben geïnstalleerd in zijn nieuwe Green Park-hoofdkantoor. MiX Consultancy en Focus 21 hebben hierbij diverse multi­functionele overlegruimten, vergaderlocaties en presentatiezalen in het hart van dit vier verdiepingen tellende gebouw weten te creëren. De gemeenschappelijke kenmerken van deze veelzijdige en flexibele ontmoetingsruimten zijn de consistentie, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van hun geluidssystemen.

Eén van de belangrijkste delen van het gebouw is de centrale vergader- en ontmoetingsruimte. Deze ene grote ruimte kan worden gesplitst in kleinere ruimten, of juist als één gemeenschappelijke centrale ruimte worden gebruikt, wat grote uitdagingen creëert als het aankomt op de verstaan­baarheid van de geluidsversterking. Voor audioconferenties en spraakregistratie werd deze ruimte daarom uitgerust met twee Microflex® Advance™ MXA910 plafondarrays in combinatie met een Microflex® Wireless AV-conferentiesysteem.

De MXA910 plafondarray creëert met Steerable Coverage™-technologie acht aparte dekkings­gebieden die geluidsbronnen heel nauwkeurig van boven oppikken. De besturingssoftware maakt eenvoudige configuratie van alle parameters mogelijk, waaronder het richten van de registratie­gebieden, het wijzigen van presets en het creëren van standaardsituaties. De gekozen combinatie vormt een overzichtelijke oplossing die hoogwaardig geluid levert terwijl het discreet en onopvallend zijn werk doet – en is daarmee ideaal voor high-end bedrijfsruimtes. Bovendien draagt de onopvallende montagepositie van de plafondarrays eraan bij dat gebruikers zich vrijer gedragen en natuurlijker spreken. Zij hoeven zich immers niet tot een centrale microfoon te richten. En dat draagt weer bij aan een beter overleg en een betere interne communicatie, met een hogere productiviteit tot gevolg.

Microflex® Wireless AV-conferentiemicrofoons combineren een robuuste en betrouwbare geluidsregistratie met elegant design. In grotere omgevingen kan Microflex® Wireless de bestaande bedrijfs­netwerken benutten en via standaardnetwerkprotocollen verbinding leggen met netwerken en met externe besturingsystemen voor beheer op afstand, en voor bedrijfsbrede conferentie­toepassingen.
De oplaadbare lithium-ionaccu's van het systeem zijn goed voor maar liefst acht uur continu gebruik, ze zijn op afstand te controleren in het oplaadstation en geven tijdens het gebruik de resterende gebruiksduur aan in uren en minuten via het netwerkbesturingssysteem. Daarnaast scant het Microflex® Wireless-systeem actief het beschikbare spectrum en gebruikt het alleen storingsvrije frequenties voor de microfoon­kanalen. Tijdens het gebruik schakelt het systeem automatisch om naar een vrij kanaal wanneer zich onverwachte storingen voordoen. Alle Microflex®-microfoons zijn bovendien voorzien van de CommShield®-technologie die beschermt tegen ongewenste radio-interferentie van andere draadloze apparaten.

John Ellis, regionaal verkoopmanager van Shure Systems UK, verklaarde: “Focus 21 is een van onze belangrijkste samenwerkingspartners, en ontwierp samen met de Shure Systems Group dit Microflex® Wireless-systeem met Microflex® Advance™ MXA910 plafondarray-netwerkmicrofoons voor de Bayer-installatie. De hoogwaardige Shure AV-conferentiemicrofoons leveren niet alleen een opvallend helder geluid, ze zijn ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk en flexibel inzetbaar.”

Justin Paveley, directeur projecten bij Focus 21 verklaart: "Het MiX-team koos voor deze microfoons omdat het op dit moment de best presterende microfoons op de markt zijn, die in elke ruimte een goede dekking leveren. In esthetisch opzicht zijn ze bovendien veel subtieler dan plafondmicrofoons, en dat sloot weer goed aan bij de eisen van deze klant."