Beproefd Amsterdams concept breidt uit naar Rotterdam‘Een vergaderplek waar je zou willen wonen’. Het klinkt in eerste instantie bijna onwaarschijnlijk, maar het is de gedachte achter de oprichting van Wicked Grounds. Een concept van twee Amsterdamse vrienden, die de afgelopen 3 jaar samen 5 event- en vergaderlocaties openden in Amsterdam. Voorlopers als Netflix, Nike, Google, PayPal en Uber kennen inmiddels de weg. Nu kan ook vergaderend Rotterdam terecht: Wicked Grounds heeft locatie nummer 6 geopend.

Trend uit de Verenigde Staten
Het is een trend die is overgewaaid uit Silicon Valley en San Francisco in het bijzonder. Extern vergaderen op ‘unieke’ locaties. Geen grauwe en sfeerloze hotelzalen, maar stijlvolle ruimtes die in alles afwijken van een doorsnee meetingroom. Is daar dan echt zoveel behoefte aan? “Absoluut,” zegt medeoprichter Tom Verstappen. “Want misschien herken je dit beeld: je huurt een vergaderruimte, krijgt thermosflessen lauwe koffie, kleffe bolletjes kaas als lunch en je moet het doen met een krappe ruimte met versleten jaren-80-tapijt. Verwacht je dan een inspirerende middag waar iedereen high-fivend de deur uit loopt?”

De geijkte vergaderlocaties raken dus uit de gratie. En het eigen kantoorpand volstaat blijkbaar ook niet altijd meer. Waar komt die toenemende behoefte voor offsite vergaderen bij bedrijven vandaan? “De meest voor komende en voor de hand liggende reden is dat bedrijven gewoon weleens wat anders willen dan meetingroom 14.A in hun eigen kantoorpand. Een tweede reden is dat veel bedrijven steeds meer locatievrij werken, waarin mensen niet altijd meer op kantoor zitten. Omdat je toch van tijd tot tijd bij elkaar wilt komen, wordt de voorkeur gegeven aan een externe locatie die inspireert, minder afleidt en uitnodigt tot het behalen van meer resultaat”, verklaart Verstappen.

Compagnon Gerwin Peters vult aan: “We willen laten zien dat het ook anders kan. Een inrichting en sfeer die voelt als een huiskamer, met een persoonlijke service van het hoogste niveau. We merken dat hier steeds meer vraag naar is, het aantal boekingen neemt hard toe.” Die toenemende vraag zorgt ervoor dat aan de aanbodzijde er hard gewerkt moet worden om aan de wensen te voldoen. En dus breidt Wicked Grounds haar diensten uit naar Rotterdam, waar veel bedrijven hun hoofdkantoor hebben gevestigd. De nieuwe locatie beslaat ruim 300m2 en is gelegen op loopafstand van het centraal station.