Meet and Mingle met The Conferencegame



Er is iets nieuws: The Conferencegame. Het brengt spelers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Deelnemers zoeken elkaar op, spreken elkaar aan en lossen samen puzzels op. Met als doel om, met zijn allen, een knallend eindfeest te winnen. Zo helpt The Conferencegame om het ijs te breken waar onbekenden elkaar ontmoeten.

Hoe werkt het?
Het doel van het spel is om met zijn allen genoeg punten te verdienen voor een spetterend eindfeest. Spelers, de conferentiedeelnemers, maken bij de registratie in de web-based app een selfie. Daarna gaan ze in het spel Gotcha! op zoek naar targets. Ze krijgen foto’s van andere deelnemers waarmee contact gelegd moet worden. Als dat is gelukt verdienen de spelers punten en krijgen ze een vraag die het verdere gesprek op gang brengt. Vanaf dat moment zijn de spelers “vrienden” en kunnen ze samen andere minigames, puzzels en raadsels oplossen om meer punten te scoren voor het eindfeest.

Het eindfeest wordt aangeboden in verschillende levels. Gedurende de conferentie kunnen de spelers in de app het feest zien groeien. Het eerste level kan bijvoorbeeld een borrel met frisdrank en nootjes zijn. Het laatste level een feest met band, cocktailbar en loungeroom. De looptijd van het spel kan variëren van 1 tot 5 dagen.

Het spel kent standaard drie minigames: Gotcha!, Woordmoord en Smokkelwaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om op maat bonusopdrachten en evenementen toe te voegen. De invulling van de feestlevels, puzzels, en discussievragen sluit aan bij de conferentie. Samen met de organisatoren bedenkt de gamemaster toepasselijke inhoud.

Voor wie is het?
The Conferencegame is geschikt om te spelen op conferenties en congressen. Maar ook als kennismakingsspel binnen een grote organisatie is het heel geschikt; zeker omdat het feestelijk wordt afgesloten. Door het speelse karakter is het voor spelers heel makkelijk om elkaar te benaderen. Wanneer een hele organisatie meedoet is het heel goed denkbaar dat een junior medewerker bij de directeur binnenstapt omdat die toevallig het Gotcha! target is. Natuurlijke barrières worden doorbroken.

Een verdere beschrijving van het spel is te vinden op www.theconferencegame.com. Reacties van spelers zijn te zien in deze video: https://youtu.be/224jNn37-O0
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement