We nemen minder mee in onze handbagage



Onderzoek naar gebruik handbagage in Nederland

In de afgelopen twee jaar zijn 36,5% van de Nederlandse reizigers minder mee gaan nemen in hun handbagage. 53,6% laat nu spullen thuis die ze eerder wel mee zouden nemen. Zo blijkt uit onderzoek van online vliegticketaanbieder Vliegtickets.nl.

In de media
De afgelopen jaren is het gebruik van handbagage regelmatig in de media geweest. Zo is het formaat van de bagage die mee de cabine in mag door veel airlines aangepast. Daarnaast is er natuurlijk veel te doen geweest rondom vloeistoffen. Recent is het meenemen van de laptop een belangrijk issue geweest. Tijdelijk was dit bij een aantal airlines zelfs verboden. Voldoende aanleiding om onderzoek te doen naar hoe reizigers omgaan met hun handbagage.

De laptop en tandpasta bovenaan
Ruim een derde van de reizigers is dus minder in zijn of haar handbagage gaan doen in de afgelopen twee jaar (36,5%). Overigens zijn er nog net iets meer mensen die helemaal niets hebben aangepast aan de spullen die meegaan in de cabine (38,7%). Ze houden er overigens bij het inpakken wel rekening mee dat er dingen uit de handbagage moeten worden gehaald. Net iets meer dan de helft van de mensen houdt er rekening mee dat een laptop uit de handbagage moet voor controle (56,9%) en dit geldt ook voor vloeistoffen en persoonlijke verzorgingsproducten zoals tandpasta (59,7%). Iets meer dan een derde houdt er rekening mee dat een camera uit de tas moet (32,6%). Opvallend hierbij is ook hoeveel reizigers er dus geen rekening houden met de producten die eventueel uit de handbagage moeten bij controle.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement