Peter van Uhm inspireert met theatervoorstelling voor Hulphond NederlandOp dinsdag 28 november komt Peter van Uhm naar Flint met een unieke eenmalige theatervoorstelling. Inspiratiebron voor deze benefietvoorstelling zijn onder meer de bijzondere verhalen van mensen die weer een nieuw perspectief kregen met de inzet van een hulphond.

Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, neemt bezoekers mee langs een bijzondere reis van zijn eigen leven en dat van anderen. Hij vertelt over 40 jaar succesvol leiderschap en stimuleert zijn toehoorders om na te denken over hun eigen levensverhaal. De voorstelling wordt muzikaal omlijst door de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” (KMKJWF) en zangeres Erica Yong.

Peter van Uhm werd wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten en is een veelgevraagd spreker. Hij groeide op als bakkerszoon en doorliep een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht. Van 2008 tot 2012 was Peter van Uhm Commandant der Strijdkrachten. Hij maakte in 2013 grote indruk met zijn speech tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam en bij TEDx Amsterdam. Peter van Uhm is auteur van het boek ‘Ik koos het wapen’ waarin hij openhartig en op inspirerende wijze zijn levensverhaal vertelt. Sinds 2013 is Peter van Uhm ambassadeur van Hulphond Nederland.

Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”
De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een professioneel militair harmonieorkest en onderdeel van de Koninklijke Landmacht. De KMKJWF bestaat uit 53 muzikanten en is de oudste kapel van Nederland. Het orkest speelt bij militaire ceremonies, koninklijke gebeurtenissen en Prinsjesdag. Voor deze voorstelling heeft de KMKJWF een speciaal repertoire samengesteld.

Erica Yong
Erica Yong is een zangeres met jarenlange ervaring in de muziek. Ze nam deel aan de Soundmixshow, trad op in musicals en met (inter)nationale artiesten, waaronder Anita Meyer en de Amerikaanse soulgroepen Imagination en The Three Degrees. Ze bracht zowel Nederlandstalige als Engelstalige CD’s uit.

Over Hulphond Nederland
Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Voor meer informatie: www.hulphond.nl.

Flint steunt Hulphond Nederland
Flint zoekt ieder jaar de samenwerking met een goed doel. Afgelopen seizoen was dat het Toon Hermans Huis, waarvoor ruim € 30.000,- is opgehaald. Samen met het Bergpaviljoen steunt Flint in het seizoen 2017-2018 Hulphond Nederland.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar á € 34,50 euro per persoon. Er is ook een VIP-arrangement beschikbaar inclusief consumpties voor € 49,50. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, zie www.hulphond.nl/flint

Deze benefietvoorstelling wordt georganiseerd door Hulphond Nederland in samenwerking met Flint en het Bergpaviljoen. De opbrengsten van de avond komen ten goede aan Hulphond Nederland.