Hans Verbugt nieuwe directeur-bestuurder Musis & Stadstheater



Op 1 oktober 2017 zal Hans Verbugt (1961) aantreden als directeur/bestuurder van Musis & Stadstheater Arnhem. De Raad van Toezicht van MSA is bijzonder blij met deze uitkomst. Na een zorgvuldige procedure is het een voorrecht om Hans Verbugt, met zoveel kwaliteiten en ervaring, te kunnen benoemen als opvolger van Gijsje van Honk.

Gijsje van Honk (1951) heeft sinds eind 2013 als (interim) directeur de verzelfstandiging van de organisatie Musis & Stadstheater alsmede de nieuwbouw en renovatie van Musis geleid. Deze opdracht wordt per januari 2018 afgerond met de heropening van de nieuwbouw én de geheel gerenoveerde historische concertzaal. De organisatie gaat een nieuwe fase in waarbij wordt ingestoken op een duurzame intensievere samenwerking tussen MSA en Oostpool, en met Introdans en Het Gelders Orkest. De vier organisaties zijn partners in de ‘Lauwersgracht Alliantie’.

Gedurende zijn carrière vervulde Verbugt vele adviserende en bestuurlijke functies in Nederland en België. Tot 2015 was Hans Verbugt als intendant (algemeen directeur) verbonden aan de Filharmonie (Royal Flemish Philharmonic) in Antwerpen. In deze functie was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de recent heropende Elisabethzaal in Antwerpen. Daarvoor was hij adjunct-directeur van het Conservatorium van Amsterdam. Hij is betrokken geweest bij het onderzoek naar de samenwerking tussen Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten in opdracht van de Gemeente Enschede en de Provincie Overijssel. Ook was hij manager en mede-initiatiefnemer van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival.

Verbugt kan gekenmerkt worden als een manager met internationale ervaring en een groot netwerk, met zowel aandacht voor de interne organisatie als ook voor de samenwerking in stad en land. Hij is een brede culturele ondernemer en een strategisch denker, gescherpt door de politiek in België. Een snelle en energieke man, ook bedachtzaam en doortastend.

Verbugt: “De complexiteit als wel de diversiteit van de vervulde functies vroegen in volle breedte steeds een open, creatieve en flexibele benadering en een heldere sturing op gebied van financiën, personeelsbeleid, artistieke inhoud, marketing & publiciteit. Steeds met een natuurlijk gevoel voor de menselijke maat. Ook nuchter durven dromen hoort daar bij in ons vak. Arnhem komt in een hele inspirerende periode op het gebied van de ontwikkeling van huisvesting alsmede van nauwe samenwerking met de gezelschappen Oostpool, Introdans en Het Gelders Orkest. Ik ben blij daar de komende periode onderdeel van uit te mogen maken. Dat ik in vorige functies ook steeds met nieuw- en verbouw te maken heb gehad, is een ervaring die mij in deze nieuwe functie goed van pas zal komen. ”

Musis & Stadstheater verheugen zich op de komst van Hans Verbugt.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement