Miljoenste bezoeker Nationaal Militair MuseumEind juni heeft het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg haar miljoenste bezoeker ontvangen. Het museum opende in december 2014 haar deuren en ontving die maand al ruim 50.000 bezoekers.

1.000.000 bezoekers
Mayarisly Holthaus uit Vleuten, vergezeld door Jimmy Savelkoul uit Maarssen, werd verwelkomd als miljoenste bezoeker van het NMM sinds de opening in december 2014. Mayarisly en Jimmy werden persoonlijk gefeliciteerd door Hedwig Saam, directeur NMM, Luitenant-generaal Beulen, Commandant der Landstrijdkrachten, De heer van Beek, Commissaris van de Koning provincie Utrecht, en de heer Metz, Burgemeester Soest. Mayarisly: “Mijn oma las een stukje in de krant dat een dezer dagen de miljoenste bezoeker zou komen en ik dacht nee, dat zou wel heel grappig zijn”.

Ballonvaart
Mayarisly wint een ballonvaart voor twee personen in de luchtballon van de Koninklijke Luchtmacht en heeft samen met Jimmy een exclusieve rondrit in de Arena gemaakt in een Leopard 1 tank (PRTL).

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl.

Op de foto van links naar rechts: Luitenant-generaal L. Beulen, De heer W. van Beek, Jimmy Savelkoul, Mayarisly Holthaus, Hedwig Saam en de heer R. Metz.