AIACE Congres in Maastricht: om meerdere redenen een waar succes



AIACE, erkend als de enige representatieve internationale vereniging van oud-personeelsleden van de Europese Unie, hield haar jaarlijks congres in Maastricht van 28 mei tot 1 juni 2017. Dit naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van het Verdrag van Maastricht. 150 leden vergaderden in MECC Maastricht. De organisatie kijkt om meerdere redenen terug op een succesvol congres.

Highlights uit het programma
De welkomstreceptie, aangeboden door het Maastricht Convention Bureau, vond plaats bij Thiessen Wijnkoopers op 28 mei. De algemene vergadering op 30 mei, tijdens welke het Verdrag van Maastricht uitzonderlijk tentoongesteld werd, werd voorafgegaan op 29 mei door de plechtige opening met Maastrichtse wethouder mevrouw M.F.V. (Mieke) Damsma en door een conferentie/debat met C. Trojan, voormalig Secretaris-Generaal van de Europese Commissie over 25 jaar Verdrag van Maastricht en waar Europa nu naartoe moet. Op 31 mei volgden er nog 3 workshops over thema’s die voor de gepensioneerden van belang zijn en een vergadering van de raad van bestuur.

Verder maakten de deelnemers kennis met de stad Maastricht en Zuid-Limburg: ze kregen een rondleiding in de stad, een uitstap naar het Drielandenpunt en het Margraten militaire kerkhof en bezochten tot slot de dorpen Thorn en Oud-Rekem en het Bonnefantenmuseum.

De organisatie liet weten dat de deelnemers in de wolken zijn over hun ervaring en de omgeving en dat er nog altijd wordt gesproken over het galadiner bij La Butte aux Bois.

Ronald McDonald Huis
Tijdens AIACE is het gebruikelijk geld in te zamelen voor een lokaal goed doel. Maastricht Convention Bureau heeft het Ronald McDonald Huis Maastricht voorgedragen en dit werd omarmd door de organisatie én congresdeelnemers: vorige week is bekend geworden dat er maar liefst € 637,40 in de collectebus zat en dat het Ronald McDonald Huis Maastricht daar bovenop nog een bedrag van € 875,- van de congresbegroting ontvangt (van elke deelnemer een bedrag vanuit de congresfee); een totale opbrengst van ruim € 1500,- dus! Margo de Kock, Managing Director van het Ronald McDonald Huis Maastricht, is dankbaar voor de prachtige bijdrage vanuit AIACE en geeft aan dat ze hiermee maar liefst 44 nachten verblijf kunnen realiseren voor ouders waarvan het kind is opgenomen in het aanpalende MUMC+.

Over AIACE
AIACE is opgericht in 1969 en telt nu 11.500 leden over de hele wereld en 15 nationale secties. De doelstellingen zijn:
-behartiging van de belangen van de leden bij de administraties van de instellingen en desgevallend de nationale instanties
-verspreiding van relevante informatie aan de leden
-verspreiding van de Europese gedachte
-bevordering van contacten tussen de leden, o.m. door middel van bijeenkomsten, bezoeken, conferenties, excursies enz. zowel regionaal als internationaal.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement