Liquidspace (online boeken van zakelijke ruimte in de VS ) doet 1 miljoen online transacties in 11 maanden tijd



Sinds 6 jaar volg ik de ontwikkelingen van online boekingsplatformen in de wereld op het gebied van zakelijke ruimte. Het ging de laatste jaren minder snel dan ik had verwacht maar er lijkt nu toch wel wat op gang te komen in de VS.

Mark Gilbreath CEO van Liquidspace, waarmee ik kort na de start in contact ben, wist me vorige week te vertellen dat ze voor het bereiken van de eerste 2 miljoen transacties 5 jaar nodig hadden. Maar van 2 naar 3 miljoen transacties ging in 11 maanden.

Waar komt deze snelle groei ineens vandaan?

Sinds het 4e kwartaal van 2016 is de zoekfunctie sterk verbeterd. De beschikbaarheid en prijs van een te huren kantoorruimte, vergaderruimte of werkplek is nu veel transparanter. Ook kunnen nu in één boeking meerdere ruimtes worden geboekt. Er wordt nu ook gebruik gemaakt van een geautomatiseerd vraag- & antwoordproces om de juiste match te maken tussen ruimte & aanvrager.

Ze hebben ook aan de deelnemende locaties veel meer variabelen gevraagd zoals “ben je diervriendelijk?“ of “is er een fietsenstalling aanwezig? Tot slot hebben ze ook lokale gidsen toegevoegd. Hierin kun je lezen hoe de omgeving is van de locatie. Denk aan restaurants, bars, maar ook wat de gemiddelde verhuurprijs is per maand.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement