Column RREM: De wereld verandert, en jij?



De wereld verandert, dat is een feit. Sommigen vinden dit verschrikkelijk, willen graag alles bij het oude laten. Anderen omarmen dit en pakken de kansen die dit oplevert. Ons vak verandert ook. En ook hier geldt dat sommigen graag handhaven terwijl anderen graag om nieuwe hoekjes kijken. Zij gaan het avontuur aan.

Eén voorbeeld: de wetenschappelijke congressen waar ik regelmatig bij betrokken ben. De ene hoogleraar ziet verandering wel zitten. Hij/zij gaat op zoek naar een andere manier van congresseren. Daarom wordt naast het vele 'moeten' ook voor nieuwe werkvormen gekozen. Een bijzondere locatie waar men met creativiteit zoekt naar een vernieuwd, succesvol congres, kan daar ook bij horen. Voor een andere hoogleraar geldt, dat hij liever die verandering nog even afhoudt, "laat een ander er maar mee beginnen".
Ook binnen het bedrijfsleven is ons vak onderhevig aan veranderingen. Steeds vaker beschikken bedrijven over een krimpende eventsafdeling. De grote events worden georganiseerd door professionele evenementenbureaus. De afdeling events heeft een meer coördinerende rol gekregen. Kleinere bedrijfsbijeenkomsten die minder complex zijn, worden teruggelegd bij secretariaten.

Secretaresses hebben een heel ander vak, en toch is het ook in zekere mate vergelijkbaar met evenementenorganisatoren: je moet gestructureerd en planmatig zijn, veel ballen tegelijk in de lucht kunnen houden, oplossingsgericht zijn, accuraat en punctueel, communicatief en zo kan ik nog wel een aantal eigenschappen opnoemen. Omdat zij dus vaker te signaleren zijn bij ons in de branche was ik samen met MPI te vinden op het Management Support Event op 8 november jl? omdat dit perfect aansluit bij onze gedeelde visie: we willen de branche verder ontwikkelen en professionaliseren. De wereld verandert immers en wij veranderen mee!

Ingrid Rip
Eigenaar RREM
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement