Column MPI: Next Generation Platform



De column van Joas Kemerink in de vorige editie van Meeting Magazine zette me aan het denken. Een student die Joas ondervraagt over ROI. Maar hoe zit het nu eigenlijk met ROI op je HR? Hoe ontmoet je de juiste mensen voor je organisatie? Met circa 12.000 studenten op de verschillende hospitality-opleidingen is het aanbod groot en verschilt het niveau sterk. Maar ook andersom; hoe ontmoet je als student de juiste werkgever?

Ieder jaar wordt in tien weken tijd vanuit MPI het Next Generation Event georganiseerd door hospitalitystudenten, onder begeleiding van vakprofessionals. De positieve reacties die MPI ontving, hebben het bestuur heel enthousiast gemaakt om dit verder uit te bouwen tot een (inter)nationaal platform. Een community waarbij werkgevers, opleidingen en studenten elkaar ontmoeten en vinden.
Hoe vindt jouw organisatie de ideale toekomstige werknemer? Het Next Generation Platform biedt de toegang tot het vinden van potentiële medewerkers al in een vroeg stadium van hun carrière. Het is dé verbindende schakel tussen opleiding, student, professional en bedrijfsleven. Het is een online platform, aangevuld met face-to-face ontmoetingen in de vorm van masterclasses, workshops, events en recruitment.

Het platform biedt studenten de mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen en al tijdens de studie in contact te komen met potentiële werkgevers. Ze krijgen toegang tot een groot (inter)nationaal netwerk, ze kunnen hun profiel verbreden, extra competenties en bestuurlijke ervaring op doen.

Voor werkgevers biedt het platform volop mogelijkheden om met studenten in contact te komen. Toegang tot potentiële medewerkers in een heel vroeg stadium van hun carrière, leren van 'de nieuwe manier van communiceren', de energie en het enthousiasme van the Next Generation. Bovendien zijn er op het platform verschillende mogelijkheden om projecten, workshops en events uit te zetten.

De inzet van Lisa Heitmeijer, Hilje Hoogeveen en Marjolein Blok - die samen het bestuur van het Next Generation Platform vormen - is van een aanstekelijke energie! Echter ook zij kunnen het niet alleen. Op dit moment zijn zij naarstig op zoek naar een bedrijf dat kan helpen met de bouw van een App voor de community. Weet je nog iemand die het Next Generation Platform daarbij kan ondersteunen (en bij voorkeur sponsoren), neem dan contact op met het Next Generation Platform via ngp@mpiweb.nl. Veel dank alvast voor jullie steun!

Rob Martens
marcom@mpiweb.nl
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: MPI The Netherlands Chapter

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement