T.E.A.M. & SuccesHet was me weer een boeiend voorjaar! Hard werken op zowel zakelijk als privégebied. Hoe was het bij jou? Met je werk? In je team? Met je collega’s en medewerkers? Hoe ging de samenwerking? Was deze succesvol? Waren er de bekende ‘ups-and-downs’? Wat maakt het dat een team goed samenwerkt en succesvol is? Daar zal ongetwijfeld iedereen zo zijn eigen invulling aan geven.

Een van de beroemde mensen die me altijd heeft geïnspireerd is Richard Brandson van Virgin. Zijn vijf regels voor succes zijn: wat je doet, moet je wel leuk vinden. Als je het niet leuk vindt, doe het dan niet. Wees innovatief: creëer iets dat opvalt en uitstijgt boven de rest. Je werknemers zijn je meest waardevolle bezit; gelukkige werknemers zorgen voor gelukkige klanten. Leid door te luisteren: vraag regelmatig feedback van je personeel en klanten. Wees zichtbaar: verkoop je bedrijf en je producten voor de camera.

Als het gaat om teamwerk zei Helen Keller ooit: ‘Alone we can do so little; together we can do so much’ en Michael Jordan: ‘Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships’. Zo zijn er nog meer geweldige quotes die de kern van samenwerking feilloos beschrijven. De afgelopen maanden hebben we weer een paar teams mogen coachen waarbij het draaide om de vraag op welke wijze je nu succesvol kan zijn als het gaat om het optimaliseren van gastvrijheid, beleving en adviserend verkopen. Erg leuke uitdagingen waarbij deelnemers onder andere aan de hand van de DISC communicatie analyse, het klantbelevingspel en kernwaardenspel tot de essentie kwamen wat voor hun succesvol is of moet gaan worden. Een ding was duidelijk: het draaide altijd om T.E.A.M of te wel: ‘Together Everybody Achieves More’.

Een aspect heb ik nog niet genoemd en dat is ‘Passie’. Als je gezamenlijk een passie hebt kan je heel ver komen. Recentelijk heb ik dat zelf aan den lijve ondervonden. In mijn vorige column sprak ik over het plan om die hoge berg in Nepal te beklimmen. Dat is gelukt. Op 21 april om 08.45 uur stonden we na twaalf dagen klimmen op de 6.476 m hoge Peak Mera. Uitzicht op Mount Everest, Lhotse, Baruntse, Makalu, Chamlang en nog vele andere acht- en zevenduizenders. A dream came true. Wat waren de kritische succesfactoren? Allereerst het geweldig gepassioneerde team en de intensieve voorbereiding. Ten tweede het geweldige supportteam van dragers en High Altitude Sherpa’s en tot slot de samenwerking. De samenwerking die ervoor zorgde dat we niet alleen de top haalden maar vooral een veilige afdaling. Op de top ben je namelijk nog maar halverwege. Samenvattend kan je zeggen dat ‘de fundering’ van dit avontuur de passie en het teamwerk waren en ‘de lijm’ de goede communicatie en de humor. Zie je paralellenen met teams waarmee jij werkt? Ik denk het wel!

Prettige zomer!

Informatie over de auteur

Wouter Olland | Eigenaar | 06-24251156 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Olland Marketing Solutions | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Mozartlaan 25
1217 CM
Hilversum
Nederland

Content van deze auteur

Conversie verhogen & 'Helpen kopen'
T.E.A.M. & Succes
'Every body dies, but not every body lives'
Column: 'Hoe durf je het te vragen!'
'Kennen, kunnen en gunnen'
Wat is jouw communicatiestijl?
‘Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten’
‘Bedgeheimen 3.0…’
Wat is NPS? En hoe krijg ik meer ambassadeurs & hele blije klanten?
Online meetings boeken niet gewenst?
Open training - 'Verkopen voor Banquet & Event Sales
‘Stop met verkopen’