Je evenement evalueren? Combineer meerdere methoden voor het ontvangen van gastervaringen!



Feedback is belangrijk om je evenementen te evalueren & continue te verbeteren. Vele methodes en tools zijn hiervoor beschikbaar. Door 2 of meerdere technieken te combineren krijg je een goed beeld van je totale evenement.

Voor

Het start al bij de registratie. Met de persoonlijke gegevens die je hebt verzameld kan je per e-mail voorafgaand (verwachtingen) en na afloop (ervaring) van het evenement feedback verzamelen. Ga je gebruik maken van een Event App zoals Networktables dan kan je ook hierin feedback integreren.

Tijdens

Ook sociale media mogen niet ontbreken. Denk aan het inchecken & polls die je kan inzetten. Gebruik schermen om real-time laten zien wat de deelnemers vinden van je evenement. Ook gebruikerstesten en competities zijn te koppelen aan feedback en geven een goed beeld van de betrokkenheid.

Nieuwe high-tech snufjes als virtual reality, bracelets en gezichtsherkenning via camera’s kunnen met slimme software emoties van de aanwezigen meten. Maar ook de low-tech werkt nog altijd, denk aan stemkaartjes, opmerkingenkaartjes en een feedbackmuur om feedback te geven door bijvoorbeeld stickers, magneten of een krijtbord.

Zet ook stemkastjes neer zoals bijvoorbeeld bij het toilet (rode & groene knop) om hygiëne te meten en maak gebruik van live polls in de zaal om de bijdrage van sprekers en andere zaken te laten beoordelen.

Ook hostessen die bijvoorbeeld met tablets of papier (denk aan je doelgroep) mini-interviews houden zijn heel belangrijk. Het grote voordeel van zo’n mini-interview is dat er op basis van de antwoorden ook doorgevraagd kan worden.

Na

Tot slot: laat je gasten bij het inleveren van de badges ook feedback geven. Denk bijvoorbeeld aan de cijfers 1-5 op de inleverbakken als algemene score voor het evenement. Je kan na afloop eenvoudig de mensen benaderen die je een 5 (heel goed) of een 1 (slecht) geven.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement