Top 10 sprekers vanuit de theatersector



Top 10 sprekers vanuit de theatersector
Entertainment tijdens uw evenement

Door: Liza Westendorp, marketeer Theater Orpheus

Wij krijgen regelmatig de vraag van opdrachtgevers om mee te denken over het boeken van geschikte sprekers en dagvoorzitters. Iets wat we graag doen! Heeft ú bijvoorbeeld  al eens gedacht aan een theatermaker als dagvoorzitter?  

Als theaterlocatie hebben wij natuurlijk intensieve connecties met theaterartiesten; connecties die doorsnee congreslocaties niet hebben. Met het boeken van een bekende artiest is van alles mogelijk; van quiz tot lezing en dagvoorzitterschap. Wij geven u graag een top 10 van de, op dit moment, beste mannelijke Nederlandse theaterartiesten voor uw zakelijke evenement. Met op nummer 1. een geweldige tip van onze marketingafdeling, speciaal voor een evenement of congres met managers!

10. Dolf Jansen | Humor en Duurzaamheid | Spreker, dagvoorzitter en interviewer

Dolf Jansen: hij loopt niet heel snel, maar praat ook heel snel. Met zijn creatieve input en scherpe tong schrijft en spreekt hij veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Wat natuurlijk perfect van pas komt voor zakelijke evenementen: voor de evenementensector maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven en congressen.

9. Marc de Hond | Samenwerking en acceptatie | Spreker en dagvoorzitter

Marc de Hond, zoon van Maurice de Hond en oud-rolstoelbasketballer, is een spreker en dagvoorzitter die graag ‘softe’ onderwerpen aansnijdt. Vanuit persoonlijke ervaringen en als schrijver, ondernemer en theatermaker maakt hij vanuit het brede onderwerp een link naar thema’s als acceptatie, omgaan met tegenslagen en samenwerken.

8. Ruben Nicolai | Humor en interesse| Dagvoorzitter

Ik denk dat u het al wel voor u ziet: cabaretier en presentator Ruben Nicolai als dagvoorzitter. Scherp en ad rem zoekt hij telkens interactie met zijn publiek. Oprecht geïnteresseerd en natuurlijk met veel humor is hij een gegarandeerd succes!

7. Peter Heerschop| Minister van enthousiasme | Spreker en dagvoorzitter

Peter Heerschop heeft veel meegemaakt in zijn leven en kijkt nu al met een tevreden blik terug. Zichzelf gebombardeerd als Minister van Enthousiasme spreekt hij uw zaal toe over alles wat op zijn pad is gekomen. Als dagvoorzitter en leraar is hij breed inzetbaar en is hij ook vele malen in Theater Orpheus geweest; o.a. bij de Terugkomdag van Heutink ICT.

6. Silvester Zwaneveld | Wetenschap en media | Spreker

Dé enige echte cabaretier uit Apeldoorn: Silvester Zwaneveld. De premières en dernières van zijn theatertours worden in ons theater gehouden.  Zijn voorstelling  In de lift was een interactieve voorstelling waarbij de mobiele telefoon áán moest staan. Silvester interesseert zich dan ook in nieuwe media; een onderwerp dat naadloos aansluit bij bijeenkomsten over social media en communicatie in de nieuwe wereld. Voor bedrijven geeft hij dan ook lezingen met als titel: Spoedcursus nieuwe media. Silvester vertelt met tomeloze energie en leuke, geestige voorbeelden een helder, grappig en inzichtelijk verhaal over nieuwe media.

5. Ali B | Levenslessen en inspiratie | Spreker

Ali B op een zakelijke bijeenkomst? Jazeker! Alle onze theatergasten zijn lovend over zijn theatervoorstellingen, waarbij hij met inspirerende, ontroerende en verrassende inzichten zijn persoonlijkheid deelt. Voor een congres of evenement verbindt de spreker Ali B deze verhalen met (persoonlijk) ondernemerschap. Inspiratie is de kern en ontwikkelingen, entertainment en levenslessen de thema’s.

4. André Kuipers | Wetenschap | Spreker

André Kuipers staat in Theater Orpheus regelmatig voor volle zalen; niet alleen voor theatergasten, maar steeds vaker tijdens zakelijke evenementen! André is altijd bevlogen, aardig en een toegevoegde waarde aan een dagprogramma. Als oud-ruimtevaarder  is hij het gewend om voor veel verschillende doelgroepen te spreken over  de fascinerende wereld van de bemande ruimtevaart.

3. Joep van Deudekom | Innovatie en beïnvloeden | Spreker en dagvoorzitter

Nog een cabaretier met een bijzondere achtergrond: Joep van Deudekom was ooit gymleraar én jurist. Nu is hij bekend van De Kwiz, NUHR en presenteert hij o.a. How do they do it? op Discovery Channel.  Hij is met zijn humor en intelligentie breed inzetbaar als dagvoorzitter van uw evenement.

2. Rob Urgert | Creativiteit en innovatie | Spreker en quizmaster

Rob Urgert kunt u kennen van De Kwiz en talloze andere Tv-programma’s met vaak een wetenschappelijk / onderzoekend karakter: Rob is dan ook niet alleen cabaretier maar ook gepromoveerd wetenschapper. Hij zorgt ervoor dat uw gasten met frisse, nieuwe ideeën naar huis gaan met een humoristische voordracht getiteld ‘Hoe krijg ik een geniaal idee?’.

! Goede tip: Boek Rob en Joep samen! Met ‘Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s?’ brengen zij uw gasten binnen een uur alles bij over de wetenschap achter succes. Humor met inhoud op niveau!

https://www.youtube.com/watch?v=8Ql2XfxoBqE

1. Dirigent van uw bedrijf- Peter Kleine Schaars | Management | Spreker

Cultuur en ondernemerschap wordt ultiem verbonden in de presentaties van Peter Kleine Schaars; dirigent en manager en graag geziene spreker bij zakelijke evenementen. Door zijn jarenlange ervaring als muzikaal leidinggevende inspirator en zijn scherp analytische kijk op het vak van dirigeren geeft hij zijn toehoorders een verrassende nieuwe blik op de term ‘leidinggeven’. Zijn rake metaforen geven u tal van nieuwe inzichten die u onmiddellijk op uw eigen managementsituatie toe kunt passen. Én u leert veel over de gang van zaken bij een orkest.

Desgewenst neemt Peter ook musici mee, zodat u en uw gasten zelf kunnen ervaren wat lichaamstaal, emotie en autoriteit doen met uw management skills.

Lees meer blogs over events op Orpheus.nl 

 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Congrescentrum Orpheus

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement