Flint: een warm bad voor theater en evenementen



Al bijna 40 jaar is Flint als theater in Amersfoort een begrip voor zowel particuliere als zakelijke bezoekers. Als één van de weinige theaters in Nederland is Flint naast haar brede culturele programmering ook al sinds dag één actief in de evenementenbranche. De diverse bijzondere ruimtes en bijbehorende uitgebreide techniek- en cateringfaciliteiten worden al geruime tijd ingezet voor een breed publiek, ten behoeve van congressen en uiteenlopende evenementen. Gastvrijheid en loyaliteit staan hoog in het vaandel bij Flint. Dit valt direct op wanneer je kijkt naar het personeel, dat met ruime expertise en vaak al jarenlange Flint-ervaring haar klanten vakkundig en persoonlijk bijstaat.

In Flint draait het om beleving. Na de verbouwing van 2014 is veel aandacht besteed aan het creëren van een hedendaagse, frisse uitstraling en toekomstbestendige inrichting, echter wel met behoud van het warme karakter van het gebouw en bijbehorend rijk verleden. Zelfs de moderne toiletten hebben er gevoel voor theater, iets dat simpelweg ervaren moet worden.

Warme sfeer
Het gevoel te gast te zijn in een bijzondere locatie wordt versterkt door de aanwezigheid van Trek theaterkeuken & café, dat midden in Flint een centrale plek inneemt en een warme sfeer uitstraalt. Niet in de laatste plaats vanwege een dak volgeschreven met originele handtekeningen van bekende en minder bekende acteurs, cabaretiers en theaterproducenten. Maar ook vanwege de duizenden touwen, afkomstige uit het oude trekkenwandsysteem uit het theater, welke ondertussen een tweede leven hebben gekregen als bijzondere dakdecoratie. Vanuit Trek wordt op hoog niveau en op elke schaal ontbijt, lunch, borrel en diner geserveerd tijdens evenementen en congressen.
 

Uitgebreide techniek
Gezien Flints primaire functie als theater zijn naast catering ook uitgebreide techniekfaciliteiten in-house aanwezig. Deze faciliteiten maken een belangrijk onderdeel uit van verhuringen en kunnen naar believen uitgebreid worden. Bij evenementen in de Rabobank Theaterzaal kan zelfs hoog in de lucht 'gevlogen' worden (zie foto) door gebruik te maken van de hoge theatertoren die deze zaal rijk is. Zie je de directeur of hoofdspreker van je congres al op deze manier een theatraal entree maken? Flint wel!

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Flint

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement