The Manor Amsterdam: Het echte Amsterdamse gevoel





Johan Cruyff is er geboren en heel veel mensen zijn hier verpleegd. Het voormalig Burgergasthuis waarin hotel The Manor Amsterdam is gevestigd, maakt onderdeel uit van de Amsterdamse geschiedenis. Wie een voet over de drempel zet, ervaart direct dat de beleving van de stad centraal staat op deze bijzondere plek.

In 1991 sloot het ziekenhuis zijn deuren, waarna het de functie kreeg als Stadsdeelkantoor. Veel Amsterdammers hebben dan ook iets met het indrukwekkende pand met de zonneluifels, gelegen in het bruisende Amsterdam-Oost. In 2011 startte de Nederlandse hotelketen Eden Hotels (destijds nog Hampshire) de metamorfose tot hotel. Anderhalf jaar werd er verbouwd, waarbij zelfs de zolderverdieping werd gelift. Nog steeds staan de inrichting van de kamers, de lobby en de centrale hal geheel in het teken van Amsterdam. De historische details komen op een speelse wijze terug in het interieur. Rode Andreaskruisen, hét stadssymbool van Amsterdam, zijn prominent aanwezig; er zijn zelfs bankjes in de vorm van een Andreaskruis.



BINNENTUIN
Vroeger was iedereen welkom in dit gebouw en vandaag de dag is dat in The Manor nog steeds zo. Het is een komen en gaan van zakenmensen en toeristen, maar ook ‘locals’ hebben van The Manor hun favoriete ontmoetingsplek gemaakt. Hoewel het hotel een chique uitstraling heeft, voel je je er meteen thuis. Iedereen, van de dame achter de incheckbalie tot en met de conciërge, staat je vriendelijk te woord en stelt je op je gemak. Het hotel beschikt over 125 unieke en moderne kamers. Voor ons is een Junior Suite geboekt, die onder andere een aparte zithoek en een bureau heeft. Onze lichte, ruime kamer met hoog plafond heeft een balkon dat uitkijkt op de prachtige binnentuin. Ook in deze kamer vinden we een duidelijke link naar Amsterdam. Ons bed heeft een hoofdeinde dat voorzien is van een enorme foto van de Amsterdamse gracht.



CULINAIRE HOTSPOT
's Avonds schuiven we aan tafel bij het Italiaanse restaurant Enoteca, dat zich op de begane grond bevindt. Het restaurant is een echte culinaire hotspot, waar ook mensen die niet in het hotel overnachten graag vertoeven. Wie de menukaart van het restaurant bestudeert, ziet dat er naast traditionele Italiaanse streekgerechten, maar liefst 25 verschillende wijnen per glas geschonken worden. Een enoteca - een begrip in Italië - is van oorsprong dan ook een wijnwinkel waar naast wijn simpele antipasti worden geserveerd. Als voorgerecht kiezen we voor een proeverij van antipasti die je samen kunt delen. Als tussengerecht krijgen we tagliatelle met zwarte truffel en Parmezaan botersaus geserveerd. Lekker door de eenvoud en puurheid van het gerecht. De runder ribeye met een saus van roze peper is ontzettend mals. Als afsluiter kiezen we voor wederom een proeverij, maar deze keer van dolci die er oogstrelend uitzien en tongstrelend smaken.



ONTBIJT
‘s Ochtends bij het ontbijt nemen we opnieuw plaats in het restaurant. Hoewel het ontbijtbuffet al heel uitgebreid is, kan er à la carte nog van alles bijbesteld worden zoals eggs benedict of roerei. Na het uitchecken genieten we nog even na in de stad zelf. Er is namelijk genoeg te doen in de omgeving van het hotel. Zo vind je op een steenworp afstand Het Tropenmuseum, maar ook diverse delicatessenwinkels, de Dappermarkt en leuke cafés. Kortom, een nachtje is eigenlijk te kort wanneer je bij The Manor verblijft.

www.themanorhotelamsterdam.com

The Manor Zakelijk
The Manor Amsterdam beschikt over drie inspirerende vergaderzalen, elk met daglicht en uitzicht op de tuin. Twee zalen van elk 55 vierkante meter kunnen worden gecombineerd tot een grote zaal van 110 vierkante meter. Wie op zoek is naar een compactere ruimte, kan terecht in één van de boardrooms. De zalen zijn voorzien van gratis wifi, een moderne geluidsinstallatie, een beamer met scherm en een whiteboard.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Eden Hotels Nederland

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement