Dankzij onze gemoedelijke sfeer komt de zakelijke gast echt tot rust





Wie op zoek is naar een hotel met vergader- en congresfaciliteiten waar persoonlijke aandacht en ontzorgen echt centraal staat, is bij City Hotel Hengelo aan het juiste adres. Het betrokken team doet er alles aan om van ieder verblijf en iedere vergadering écht iets bijzonders te maken. Het hotel ligt centraal in Hengelo, wat op z’n beurt weer een goede uitvalsbasis is om de regio Twente te verkennen.


Tekst Daphne Doemges-Engelen

City Hotel Hengelo bestaat sinds 2003 en werd in 2007 overgenomen door Eden Hotels. General manager Marieke Dooren: “We zijn gevestigd in het hart van Hengelo en bieden honderd kamers en vier verrassend lichte en ruime vergaderzalen. We hebben een sterke band met de regio en het bijbehorende bedrijfsleven. Dat zie je terug in de thema’s die centraal staan op elke etage van ons hotel. Op de Theater-etage zie je bijvoorbeeld veel foto’s van de Nationale Reisopera. De Hengelo-etage laat juist goed de invloed van Stork op de stad zien; dit bedrijf heeft in het begin van de twintigste eeuw een echte stempel gedrukt op de stad door de bouw van Tuindorp voor de medewerkers. Voor Stork is alles begonnen in Hengelo; het is van oudsher een industriestad en dit zie je nog altijd terug. Het is voor ons niet meer dan logisch om de historie van de stad daarom ook nog altijd zichtbaar en voelbaar in het hotel te maken.”
CONGRESSEN EN LEZINGEN
Ook vandaag de dag vestigen zich nog steeds mooie bedrijven in Twente, zoals Lithium Werks en VDL, vertelt Dooren. “We vinden het leuk om in ons hotel die waardering voor de regio en de bedrijven die het huisvest, te laten blijken. Ons hotel is een prima locatie voor het houden van congressen, lezingen en vergaderingen. De grootste zaal heeft een capaciteit van 110 mensen in theateropstelling. Voor wie nog meer capaciteit nodig heeft, werken we samen met de naastgelegen Schouwburg Hengelo en met Poppodium Metropool. We zoeken bewust dit soort samenwerkingen met bedrijven in de buurt.”
UITVALSBASIS
Volgens de general manager is Hengelo een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Twente: het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. City Hotel Hengelo bevindt zich op loopafstand van het centraal station, midden in de stad en met een parkeergarage aan de overzijde. “Hengelo is wat kleinschaliger dan Enschede en biedt hierdoor wat uniekere en kleinschaligere winkels. Denk naast bijzondere mode- en schoenenwinkels, één van de beste platenzaken van ons land, een specialiteitenzaak op het gebied van koffie en een ijssalon. Tegelijk ben je vanuit de stad ook zo in de natuur. En wil je naar Duitsland, dan zit je binnen een half uur in Bad Bentheim en binnen een uurtje in Münster.”
GEMOEDELIJK
De gemoedelijke sfeer van Hengelo is ook terug te vinden in het hotel zelf: “We werken met een gedreven team van vijftien medewerkers, exclusief de huishouding. Bij ons zie je elke dag dezelfde gezichten, wat het voor de gast veel persoonlijker maakt. Iedereen is on the job; samen zijn we goed bezig om alles in goede banen te leiden. Het is een allround team; iedereen helpt elkaar. Die betrokkenheid is voor de gast natuurlijk heel prettig; deze staat bij ons echt centraal.”

KEUKEN EN BAR
De keuken van het hotel is van maandag tot en met donderdag geopend voor het diner en uiteraard kunnen gasten ook genieten van een drankje in de gezellige bar.

Kijk voor alle mogelijkheden die City Hotel Hengelo biedt op www.cityhotelhengelo.com
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Eden Hotels Nederland

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement