KNVB Campus: de middenstip van Nederland



Topsport motiveert, inspireert en brengt mensen samen. Hoe mooi is het om die lading mee te geven aan een vergadering of evenement? Dan ben je op de KNVB Campus in de bossen bij Zeist op de juiste plek. Zij combineren op een unieke manier topsport, beleving en het Oranjegevoel met een high-end vergader- en evenementlocatie.

Tekst Niek Arts

Met Ronald Koeman als nieuwe bondscoach wordt de KNVB Campus ook de thuislocatie voor het Nederlands Elftal. Daarmee komt de wens van de KNVB uit. Alle vertegenwoordigende teams hebben nu hun thuisbasis in Zeist. En daar is de in 2016 geopende Campus ook op ingericht. "We zijn dé locatie in Nederland die voetbal en het bedrijfsleven samenbrengen. Dichterbij Oranje dan op de Campus kom je niet!", vertelt Team Manager Sebastian Lenden vol enthousiasme. Op de KNVB Campus kun je zomaar de KNVB-scheidsrechters of topsporters als de Oranje Leeuwinnen en de spelers van Jong Oranje tegen het lijf lopen.



Een-tweetje als vergaderlocatie

Het centrale punt van de KNVB Campus is het Trainingscentrum. Dit moderne gebouw van glas staat voor transparantie en het delen van voetbalkennis. Vanuit het Trainingscentrum kijk je uit op de trainingsvelden van het hypermoderne Sport Medische Centrum, waar regelmatig clinics plaatsvinden en de scheidsrechters en Oranje teams trainen.

Het Oranjeplein is het kloppende hart van het gebouw. Lenden: "Dit is dé centrale plek die we multifunctioneel inzetten. Hier vinden de persconferenties, galadiners, congressen en beurzen plaats. De videowall die de voetbalbeleving in de vorm van wedstrijdfragmenten overdraagt, wordt dan ingezet als presentatiescherm. Zo personaliseren we met de wall een event. Normaal heeft het Oranjeplein een informele opstelling waar mensen rustig kunnen overleggen, lunchen en dineren. Vanuit de aangrenzende buffetruimte wordt hier de lunch en het diner geserveerd."

Oranje en voetbal zijn op de Campus alom aanwezig. Er is er maar één van in Nederland. Zoals de Bestuurskamer, waar je met maximaal zestien personen kunt vergaderen. "Je zit letterlijk op de stoelen van de directie van de KNVB. In deze boardroom vergader je aan de originele bestuurstafel. Dé plek waar alle belangrijke Nederlandse voetbalbeslissingen worden genomen. De ruimte staat bol van de nostalgie, zeker omdat je uitkijkt op het Oranjeplein. Aan de andere zijde ligt de 'Kleedkamer van Oranje', zeer geschikt voor intervisies, mediatrainingen en break-outs. Naast deze twee exclusieve ruimtes, zijn er nog zes vergaderruimtes. In de grootste zaal is ruimte voor 240 personen."



Rinus Michels Dug-Out

De Rinus Michels Dug-Out is gerenoveerd en heeft het karakter van een moderne voetbalkantine. Lenden: "Bij de Dug-Out creëer je een meer besloten karakter voor je event, zonder de unieke locatie en beleving uit het oog te verliezen. Je kijkt uit op het hoofdveld van de KNVB Campus waar officiële interlands worden gespeeld en waar de Nationale selecties trainen. Op en rondom deze velden kan je prima een evenement, clinic of buitenworkshop organiseren. Ideaal voor een uniek businessevent!"

De KNVB Campus heeft een eigen reserverings- en eventsafdeling die ondersteunend adviseert bij het samenstellen van een event. "Verder werken we samen met externe bureaus. Laatst was er een event voor 750 mensen op en rondom de Campus. Verspreid over het terrein waren verschillende activiteiten, workshops en side-events opgebouwd. Dit bewijst dat zo'n beetje alles mogelijk is!"



Teamhotel

Voor de meer exclusieve heisessies en managementbreak-outs is er het Teamhotel. Het Teamhotel staat tegenover het Trainingscentrum. Hier slapen onder andere de Leeuwinnen en Jong Oranje. Verder is het te boeken voor speciale sessies. Er zijn negen eenpersoons kamers en twaalf tweepersoonskamers. Lenden: "Dat past precies voor een jeugdelftal, negen begeleiders en 24 spelers. Je boekt het hele hotel inclusief de woonkamer en andere faciliteiten. Je overnacht dan in het bed waarin Lieke Martens bijvoorbeeld heeft geslapen. Is de groep groter, dan kun je uitwijken naar onze partner Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum."



Unieke oranje-omgeving

Overal op de KNVB Campus ervaar je Oranje, de KNVB en voetbal. Zelfs in de toiletten zijn verrassende voetbalfragmenten. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van de voetbalbond. "We willen het unieke voetbalgevoel delen. De Campus is nu ongeveer anderhalf jaar open en we blijven innoveren. Neem bijvoorbeeld ons foodconcept: de maaltijden op de KNVB Campus staan in het teken van topsport. Het buffet is geïnspireerd op het eten dat de vertegenwoordigde Oranje elftallen ook krijgen. Uiteraard zijn er ook lekkere en gangbare gerechten, zoals een bitterbal voor tijdens de borrel."

Op de website van de Campus staat een speciale 3D-videotour. Kom gerust in Zeist langs om de KNVB Campus zelf te ervaren en dompel je onder in het voetbal. Sebastian en zijn collega's ontvangen je met open armen!

knvb.nl/campus

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: KNVB Campus

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement