Vijf essentiële tips voor een geslaagde zakenlunch



Restaurant Senses maakt van iedere zakenlunch een succes

Zakenlunches zijn voor velen noodzakelijk voor het opbouwen van een langdurige relatie met je klant, partner of prospect. De perfecte locatie is een make or break en een aansprekend menu kan doorslaggevend zijn voor een goede afloop van het gesprek. Restaurant Senses in Amsterdam prijkt ook dit jaar weer op de Lekker500-lijst van beste restaurants en geeft je dé vijf tips voor een geslaagde zakenlunch.

1. Location, location, location
De perfecte locatie is een restaurant waar jouw gast zich comfortabel voelt. Kies niet voor extremen, zoals Indiaas of Marokkaans, maar zorg voor een neutrale plek met een bijzonder en verrassend menu. Een centrale ligging en dito bereikbaarheid, zoals dat van Restaurant Senses in hartje Amsterdam, is altijd een mooie pre.

2. You never get a second chance to make a first impression
Het belangrijkste is dat jouw gast zich tijdens de zakenlunch op zijn/haar gemak voelt. Vooral bij een eerste ontmoeting kunnen mensen soms zenuwachtig zijn; jouw taak als gastheer/-vrouw is om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Goed restaurantpersoneel begeleidt je naar jouw tafel, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het vinden van je tafelgenoot. Let op: sta wel altijd even op bij het groeten van je gast.

3. Dress to impress
Casual Friday bestaat niet tijdens een zakenlunch, aldus spreker en auteur Robin Jay (The Art of the Business Lunch). De eerste indruk die jij maakt tijdens de lunch begint met je verschijning, die een belangrijke factor is bij de totale indruk die jouw gast van je krijgt. Dress to impress! Let ook op met overheersende geuren. Wanneer je tijdens een lunch (te) veel parfum of aftershave draagt kan dit erg storend zijn voor je tafelgenoot.

4. Timing is everything
Een zakelijke lunch heeft doorgaans maximaal drie gangen. Bij Restaurant Senses kies je bijvoorbeeld voor een twee-, drie- of viergangenverrassingsmenu, waarbij chef Lars Bertelsen zich heeft laten inspireren door de vijf zintuigen en een selectie van de beste, biologische en duurzame ingrediënten. Zo gaat er in ieder geval geen waardevolle tijd verloren aan het maken van de juiste gerechtkeuzes. Weet je dat jouw gast niet veel tijd heeft? Dan serveren zij ook snelle 40-minutenlunches van twee gangen.

5. Stoomcursus etiquette
Een kort lesje etiquette: leg wanneer je klaar bent met eten je mes en vork aan de rechterzijde van het bord met de punten naar het midden van het bord gericht. Drink je glas nooit in één teug leeg en dip een broodje nooit in de laatste saus of in de soep. Wanneer je met een buitenlandse gast gaat lunchen, houd dan rekening met cultuurverschillen; bepaalde Nederlandse gewoontes kunnen door andere culturen als beledigend of respectloos worden ervaren. In China is het bijvoorbeeld gebruikelijk om altijd een cadeau mee te nemen. Verdiep je dus van tevoren in de cultuur van je gast.

Tijd om je nieuw geleerde kennis in de praktijk te brengen? Restaurant Senses is zeven dagen per week van 12:00 tot 15:00 uur geopend voor lunch. Een driegangenlunchmenu kost €36.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement