Stichting Diverzio, Slim Opgewekt en Sportcentrum Papendal ontvangen Parel-award



Vertegenwoordigers en bestuurders uit het bedrijfsleven, van kennis- en overheidsinstellingen uit de regio Arnhem Nijmegen en Wageningen kwamen op donderdag 5 oktober samen tijdens het jaarlijkse event van The Economic Board. Het thema van de bijeenkomst was ‘Etalage’, waarbij de drie nieuwe Parels van de regio, Stichting Diverzio, Slim Opgewekt en Sportcentrum Papendal, werden onthuld.
Rens de Jong, bekend van BNR Nieuwsradio en RTL Z, zorgde als presentator voor een vloeiend verloop van de dag. Tijdens de introductie van het event benadrukte The Economic Board-directeur Sigrid Helbig het belang van samenwerking: “Het is heel belangrijk dat er één visie, één boodschap is.”

Op het programma stonden verder diverse sprekers uit Food, Health en Energy, waaronder Zayna Khayat, innovation sherpa in chief bij REshape Centre Radboudumc en Arjan Jongkees, hoofd productontwikkeling bij The Kraft Heinz Company. Michiel Scheffer, lid van The Economic Board en gedeputeerde van de provincie Gelderland, reikte de cheque voor deelname aan de handelsmissie naar China uit aan Jacqueline Baar, directeur van Biomygreen. Biomygreen richt zich op duurzame bodemtechnologie voor gezonde voedselproductie en ziet in China kansen voor het afzetten van de recent ontwikkelde producten.
In het kader van de minor PR van de Hogeschool van Arnhem Nijmegen maakt een groep studenten een webverslag in de vorm van een online magazine van het event.

Het economisch klimaat
Joris Knoben, hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit, presenteerde de uitkomsten van de economische barometer. Bedrijven uit de sectoren Food, Health en Energy zijn opvallend positief over het economische klimaat in de regio Arnhem-Nijmegen.
Axel Jansen van JAZO Zevenaar onderschrijft deze trends. Hij ziet zijn offerteportefeuille voller worden en verwacht dat dit de komende maanden in orders wordt omgezet. Een groei die hij ook op de lange termijn ziet, waarop hij heeft geanticipeerd door extra personeel aan te nemen hoewel zij lastig te vinden zijn: “Momenteel laten we mensen van research & development vaak de productieorders klaarmaken omdat het werk gewoonweg die dag af moet.” Hier liggen nog kansen voor de regio.

De parels van de regio
Ook werden de drie nieuwe parels onthuld. Voorzitter van The Economic Board en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls reikte voor de derde keer de Parel-awards uit aan Stichting Diverzio, Slim Opgewekt en Sportcentrum Papendal. De Parel-award gaat naar bedrijven en organisaties die een impact hebben en zich volgens The Economic Board onderscheiden door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen.

Stichting Diverzio verbindt boeren met lokale zorgorganisaties, zodat patiënten gezond, lekker en duurzaam eten tegen lagere kosten. Het uitgangspunt van de stichting is voedsel als medicijn, dat gezonder en lekkerder is waardoor mensen sneller beter zijn en er minder verspilling is. In vijf jaar tijd kreeg het regionale initiatief een landelijk bereik: “We zijn het meest trots op de beweging die er is gekomen, honderden professionals die meedoen”, zo zegt directeur Koen Nouws Keij. Inmiddels zet Diverzio een programma uit voor geïnteresseerde agrariërs, zodat zij de weg naar de zorg beter kunnen vinden.

Slim Opgewekt ontwikkelde een dienstenpakket waarmee basisscholen de overstap kunnen maken naar groene stroom. Het bedrijf ondersteunt de scholen bij het financiële plaatje, levert zonnepanelen, helpt bezuinigen op energie en biedt een educatief programma voor de leerlingen. Hilde van Dijk, medeoprichter: “We hoopten eigenlijk binnen een paar jaar niet meer nodig te zijn, maar het ziet ernaar uit dat we nog een jaar of vijf nodig hebben om duurzaamheid op basisscholen in te laten burgeren.” Inmiddels is Slim Opgewekt bezig met uitbreiding naar middelbare scholen en naar sportclubs (Sportief Opgewekt) en zorginstellingen (Onze Zorg is Opgewekt).

Sportcentrum Papendal krijgt (inter)nationaal steeds meer bekendheid en is daardoor een icoon voor de regio in sport, gezondheid én voeding. Het sportcentrum legt steeds meer de verbinding met de regio en kijkt nu hoe het de ontwikkelde herstelvoeding ook in de zorg kan worden toegepast. Directeur Jochem Schellens: “We vroegen ons af: waar kan je nog het verschil maken, waar zijn mogelijkheden om je wat breder te ontwikkelen? Daarin was voeding wel een hele belangrijke en je ziet dat het nu zo is aangeslagen dat we er niet alleen topsporters mee faciliteren die hier op het terrein trainen, maar dat het veel breder is geworden.”

The place to be voor Food, Health en Energy
The Economic Board is een Triple Helix-samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.
Onze regio levert van oudsher een goede bijdrage aan de slagkracht van de Nederlandse economie voornamelijk in de sectoren Food, Health en Energy. In de regio vind je topbedrijven in die sectoren. En kennisinstellingen met unieke expertise en state-of-the-art onderzoek. Een heel hoog opgeleide beroepsbevolking. Een goede infrastructuur en aantrekkelijke steden. Met deze ingrediënten heeft de regio buitengewoon veel economische mogelijkheden.

Wij communiceren over het bijzondere potentieel van de regio. We verbinden partijen met elkaar: ondernemers en investeerders met onderwijs, onderzoek en overheid. We jagen economische ontwikkeling aan in onze topsectoren en de cross-overs hiertussen. Deze laatste bieden veel kansen voor groei, meer business en meer werkgelegenheid in de regio.

www.theeconomicboard.com
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement