St Gallen: traditie en textielVergaderen in de veelzijdige natuur van Oost Zwitserland. Op het vierlandenpunt tussen Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en het Vorstendom Liechtenstein bevindt zich voor congressen, bijeenkomsten en seminars de ideale regio St.Gallen-Bodensee. St Gallen is een universiteitsstad met de economische wetenschappen als belangrijkste richting.

Symbool van St Gallen is de barokke kathedraal met de barokke stichtsbibliotheek, waar de 170.000 ten dele met de hand geschreven en meer dan duizend jaar oude documenten worden bewaard. In de bibliotheek bevindt zich de misschien wel mooiste rococozaal van Zwitserland. Het hele stichtsgebied werd in 1983 tot UNESCO wereldcultuurerfgoed uitgeroepen.

Naam en ontstaansgeschiedenis van de stad gaan terug tot de stichting van een klooster door de Ierse rondtrekkende monnik Gallus rond het jaar 612. Al sinds 747 leefde het klooster St.Gallen de benedictijnenregel, die contemplatieve boekenstudie bepaalt en daarmee dus ook een bibliotheek als voorwaarde stelt. De stad ontwikkelde zich in de Middeleeuwen tot een van de belangrijkste centra van cultuur en vorming in Europa. Later kregen de borduursels uit St.Gallen internationaal aanzien en brachten de stad welvaart. Ook heden dragen bekendheden graag zijde uit St Gallen zoals bijvoorbeeld Michelle Obama en Alumuddin Clooney. Die laatste liet zelfs 3 trouwjurken met de zijde uit St Gallen maken, om vervolgens in stijl met George in het huwelijksbootje te kunnen stappen. Bezoek een textiel workshop, leer meer over de geschiedenis van de textiel in een technische rondleiding. Kortom kom alles te weten over textiel.

De Voralpen-Express verbindt in 2:45 uur het Bodenmeer via St.Gallen met Luzern. De 149 km lange, spoortechnisch interessante vooralpentransversaal overtuigt met indrukwekkende landschappen als het Toggenburg, het Meer van Zürich of het hoogveen van Rothenturm.

Het is de regio van de tradities: koken met oma, met lokale producten en oude recepten. Bezoek een Appenzellambachtsman en maak een eigen «en egschterege Schlösslaahenke», Zwitsers dialect voor sleutelhanger. De volgende ochtend genieten van een Appenzell-brunch aan de voet van de Säntis of een rustieke picknick aan de oevers van Alpsee. En tussenin: de conferentie in de koeienschuur, op de berg of op hooibalen.


Meer informatie:
Switzerland Convention & Incentive Bureau
T 020 6209229
E scib.nl@switzerland.com
W www.MySwitzerland.com/meetings

Informatie over de auteur

Lisette van Dolderen | Key Account Manager | 020 620 92 29 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland

Content van deze auteur

5 Technische bedrijfsuitjes in Zwitserland
9 Zwitserse burgers die niet alleen de Amerikaanse president verbazen
5 teamactiviteiten met actie in Zwitserland
5 creatieve teamactiviteiten in Zwitserland
SCIB organiseert studiereis naar Zurich en Bern
St Gallen: traditie en textiel
Bern: vergaderen en incentives in de hoofdstad van Zwitserland
Ticino - combinatie Italiaanse flair met Zwitserse gründlichkeit
Arosa Sport & Congress Centre - Experience added value!
Winnaar bijeenkomst SCIB 'Stap in de wereld van de treinreizen' bekend
Win een weekend naar Genève
Meet the Swiss - maak kennis met Genève
Congress Center Basel: grootste congrescentrum van Zwitserland
Nieuwe directeur Zwitserland Toerisme Benelux
Carlton Hotel St. Moritz crowned
Geslaagde bijeenkomst 'The Journey' in Tassenmuseum Hendrikje
11e Switzerland Meeting Trophy: overwinning voor team Rusland
2e plaats ‘Vriendelijkste luxe-hotel’ in Zwitserland
Zwitserland Toerisme lanceert nieuwe tool “Online Meeting Planner”
België wint Switzerland Meeting Trophy