Reehorst metamorfose bekroond met 4 vergaderhamers



Bij hotels is het heel normaal dat de boeker let op het aantal sterren waarmee het logement geclassificeerd is. Het is tenslotte fijn om te weten welke kwaliteit je kunt verwachten. Ook voor bedrijven die een vergader- en congreslocatie zoeken is die kwaliteit van groot belang. Daarvoor geeft het aantal 'vergaderhamers' een duidelijke indicatie. Stichting Het Erkende Congresbedrijf, tegenwoordig Vergaderhamers genaamd, classificeert en certificeert sinds ruim twintig jaar vergaderaccommodaties zodat een onafhankelijk beeld wordt geschetst van kwaliteit en zekerheden.

Tekst Elly Molenaar

Inmiddels hebben meer dan 140 Nederlandse accommodaties één tot vijf vergaderhamers 'in hun bezit'. Iedere drie jaar worden de congresbedrijven getoetst op continuïteit, betrouwbaarheid, ervaring en deskundigheid. Vergaderhamers-inspecteur Bianca Cuperus let daarbij niet alleen op de bekwaamheid van het personeel en de dienstverlening, ook de brandveiligheid van het pand wordt gecontroleerd. Met speciale apparatuur test ze het klimaatsysteem, de geluidsinstallatie en het licht, het comfort van de stoelen wordt beoordeeld en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gecheckt. "Het zijn maar een paar voorbeelden van de lange inspectielijst. Aan de hand daarvan wordt een classificatie vastgesteld", legt ze uit. "De eisen van het keurmerk veranderen steeds. Wat de gebruikers willen, is daarbij van cruciaal belang. Keer op keer wordt gekeken wat bij deze groep speelt. We toetsen tegenwoordig bijvoorbeeld ook de capaciteit van het mobiele netwerk."



Unieke touch

De congres- en eventlocatie ReeHorst in Ede-Wageningen voldoet praktisch aan alle hoge eisen van het keurmerk. Inmiddels prijken daarom vier vergaderhamers op het naambordje. ReeHorst laat zich inspireren door Miss Claire Cortez. Zij zorgt voor de unieke internationale female touch van ReeHorst. Haar oog voor kwaliteit, detail en hospitality is overal terug te vinden in de zalen, het restaurant en het hotel. "Ze is onze bijzondere inspiratiebron", legt commercieel manager Corine Stramrood uit en ze wijst om zich heen naar de stijlvolle en modieuze details van ReeHorst. De 39 zalen ademen de authentieke sfeer van wereldsteden als New York en Parijs. "Het resultaat is 14.000 vierkante meter aan cosmopolitan hospitality." ReeHorst is een plek waar vrouwen én mannen zich bijzonder goed voelen. Stramrood: "We denken vaak dat mannen zich vooral aangetrokken voelen tot strakke en zakelijke sferen, maar dat is helemaal niet waar. Juist mannen voelen zich in ReeHorst ook thuis."

Cuperus kijkt stralend om zich heen in de zalen van New York. Twee grote trappen dalen er af langs een podium dat zo uit de film The Great Gatsby lijkt te komen. "Ontzettend leuk en goed als congres- en vergaderaccommodaties het verschil durven maken, zoals ReeHorst. Veranderingen in de branche zijn meer dan welkom. Mensen willen keer op keer verrast worden en het internationale concept dat ReeHorst hanteert is zeer succesvol." Niet voor niets is ReeHorst winnaar van de prijs 'Beste Congreslocatie van Nederland'.



Perfectie

ReeHorst en Vergaderhamers blijven in de toekomst nauw samenwerken in de zoektocht naar perfectie. De meetinglocatie heeft bij de restyling ook de eisen van het keurmerk gebruikt. "We willen er alles aan doen om onze gasten een nog betere ervaring te bieden. De classificatie van Vergaderhamers helpt daar zeker aan mee."

www.vergaderhamers.nl


Over de ReeHorst
Al meer dan dertig jaar is ReeHorst de bekende locatie voor landelijke congressen, feesten en vergaderingen. Zeven jaar geleden is het bedrijf gestart met een prachtige restyling. Naast de internationale invloed die Claire heeft op de inrichting en de sfeer, zorgt ze ook voor passie en professionaliteit bij het personeel. Stramrood: "Hier werken echte mensen met echte verhalen. We willen oprecht zorgen voor onze gasten."
De ReeHorst beschikt over 39 zalen, een viersterrenhotel en Live Cooking RestaurantBrasserie-Bar Valentino. Kijk op www.reehorst.nl of bel 0318-750300 voor een rondleiding.


Dit artikel is verschenen in Meeting Magazine editie 1, 2017

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Vergaderhamers

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement